Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, ağrı ve özürlülüğe yol açan hastalık durumunun önlenmesi, teşhisi, tedavisi ve rehabilitasyonundan sorumlu, bireylerin yaşam kalitesini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen, hastaya bütünsel olarak yaklaşan bağımsız bir tıpta uzmanlık dalıdır. Başta kas iskelet sistemi olmak üzere, birçok sistemi ilgilendiren sorunlarda rehabilitasyon sürecini yönetir. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon hekimi, fizyoterapist, fizik tedavi teknisyeni, rehabilitasyon hemşiresini de içine alan rehabilitasyon ekibine liderlik eder, tedaviyi planlar ve koordinasyonu sağlar.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2011 yılında kurulmasını takiben 2012 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon eğitimi verilmeye başlanmıştır. 2014 yılında Topkapı yerleşkesinde Koç Üniversitesi Hastanesi’nin açılması ile birlikte sağlık hizmeti verilmeye başlanmış olup 2018 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı kurulmuştur. Tıp Fakültesi 2., 3. ve 5. Sınıf ve hemşirelik öğrencilerine yenilikçi bir bakış açısı ile eğitim vermektedir.

Klinik uygulamalarımız: Anabilim dalımız, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında her konuda hizmet vermekle beraber, kas iskelet sistemi ağrıları, omurga hastalıkları, kronik ağrı, kas iskelet sistemi ultrasonografisi ve enjeksiyonları, ortopedik rehabilitasyon, çene hastalıkları ve kas hastalıkları rehabilitasyonu alanlarında ağırlıklı olarak hizmet vermektedir.

Misyonumuz

Dinamik, öğrenen temelli, yapıcı geribildirimleri içeren mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi vermek, alanında yetkin olduğu konularda bilimsel yenilikler çerçevesinde kaliteli sağlık hizmeti sunmak.

Vizyonumuz

Güçlü, akademik, etik ve alanında yetkin bir kadroyla, nitelikli inter ve multidisipliner bilimsel araştırmalar yapmak, kanıta dayalı, yenilikçi ve girişimci eğitim ve sağlık hizmeti vermek.